Billån trots betalningsanmärkning

Dela

Ibland händer det att man drar på sig en betalningsanmärkning. Det är inte alls ovanligt och behöver inte alls tyda på att du har en skakig ekonomi i övrigt. Anmärkningen kan vara ett resultat av att du helt enkelt varit för lat för att betala dina räkningar i tid, att du befunnit dig utomlands under en längre tid och inte haft koll på dina räkningar eller att du nyligen flyttat och det har blivit krångel med adressändringen.

Hur som helst så kan en betalningsanmärkning tyvärr sätta stora käppar i hjulen för dig när det kommer till ekonomiska moment i framtiden. Det kan bli betydligt svårare för dig att till exempel få ett hyreskontrakt, teckna ett abonnemang eller ta ett lån för att köpa en bil. Som tur är så finns det faktiskt vissa långivare som kan bevilja billån trots betalningsanmärkning.

I denna artikel ska vi titta lite närmare på hur det fungerar om du vill ta ett billån trots att du har en betalningsanmärkning sedan tidigare.

Billån utan säkerhet – trots betalningsanmärkning

Ett billån utan säkerhet är faktiskt detsamma som ett helt vanligt privatlån. Ett privatlån är ett lån som är avsett för konsumtion och långivaren bryr sig egentligen inte särskilt mycket om vad du väljer att låna till så länge du kan sköta din återbetalning. När det gäller billån utan säkerhet med betalningsanmärkning kan det finnas en del krav som måste uppfyllas för att du ska få låna, som till exempel:

  • Du måste vanligtvis vara över 20 år.
  • Du måste ha en fast inkomst.
  • Du får inte ha skulder hos Kronofogden.

Räkna inte med att inte få låna några riktigt stora summor på egen hand om du har en anmärkning men det kan ändå vara nog för att täcka en stor del av bilens kostnad. Har du en medsökande som har en stabil ekonomi kan detta dock höja taket när det gäller hur mycket du får låna och vissa långivare kan även accepterar att någon går i borgen för dig.

Billån med säkerhet – trots betalningsanmärkning

Känner du att ett billån med säkerhet är det du är ute efter och du vänder dig till en långivare som accepterar betalningsanmärkningar har du faktiskt goda chanser att få låna stora summor, under förutsättning att din ekonomi är ordnad i övrigt. Varför det är så är eftersom långivaren då har din bil som säkerhet om du inte skulle sköta återbetalningen. Detta minskar alltså risken med utlåningen.

Smslåna till bil – trots betalningsanmärkning

Skulle det vara så att du är intresserad av en billigare bil, som kanske bara kostar några tusenlappar, kan faktiskt ett smslån vara en lösning då många smslångivare accepterar att deras kunder har betalningsanmärkningar. Dock bör detta vara din allra sista utväg med tanke på att det är ett väldigt dyrt lån i längden. Försök i sådana fall att betala tillbaka lånet så fort som möjligt.